打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 綜合音game吹水post

呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀呀

完全忘記了jb的那個ARENA mode

會醒番起係因為同友人去探索機鋪

去左間「SILVERCORD」的機鋪

入到去緊係第一時間摸索一下環境

音game我印象中除左jubeat都仲有太鼓,最慘jb得一部

個度的一大特色係飛鏢場

由於時間關係係冇去玩到,加上雙手殘殘地

唔知係咪冇人發現有一部jubeat機的關係

部jb機的質素係我玩咁耐以黎數一數二地高的一種

16鍵拍落去鏗鏘有聲,有彈性,唔震制,好似以前睇youtube大神EXC的個種

不過唯一的問題係........................................嗰度係煙場

一陣陣的煙味實在令人不宜久番

btw,間野喺尖沙咀,機鋪對出有food court,算係幾方便
回復 支持 反對

最近呢度都好靜....
回復 支持 反對

近排k社音game好似都正值換新代潮

Rb VOLZZA就話28/10稼動

唔知實際香港呢邊要等幾耐呢?
回復 支持 反對

jb近況(多數OLD NEWS): ARENA MODE有龍與少女,正

動畫歌有小埋OP,另外兩首東方同人曲,果然是進一步開放東方路線嗎?

Rb近況: 解禁樂曲開放至第三階段.不過呢排冇咩時間長煲,好想快d開taka首RAIN

(rb越黎越似iidx....
======================================

btw,我成日覺得iidx選曲時d option位好似好多好亂,之前火雞大係咪發過教學帖?
回復 支持 反對

報日版定報亞洲版好?

I mean每年KAC都會分兩邊搞不是嗎?
回復 支持 反對

好耐冇喺度留言, 對上幾個星期忙KAC

但係jb條件苛刻令我卻步

目前只對解禁新曲有興趣

黎緊又要博殺某d coursework

音game玩少左,手機game依舊成日玩

係玩的game多左唔同種類而已orz

Rb太少人玩我有點無奈,係比較期待黎緊荃金會入k社個部新機

sor for1999
回復 支持 反對

上面果舊吸我有d興趣想買,唔知香港有冇得買呢?

對上呢幾日終於解哂SDVX個邊的歌,好似係5首

因為之前仲有傳曲,但當時冇留意到?

我覺得我同SDVX係完全脫節,明明選左90%左右CLEAR RATE的LV14都係會failed

我覺得自己係零...
回復 支持 反對

MUSCLECA是日初見....

玩左4、5局都係一頭霧水

尤其是每首歌開始前要較的三個sub,結果都係用auto算

計clear的話好似lv13都clear到,11lv的譜面都叫做睇得明

但同押啊固定轉向就未適應到

===============================

岩岩玩打夠5鋪唔知同咩活動有關的

===============================

各種「」世界的file的選曲的不明

解歌好貴,真係好貴
回復 支持 反對

話說....今次KAC Rb幾有睇頭,雖然對門外漢黎講係好噁心
因為....個譜面好花同好邪惡

眾所周知,Rb的最大lv理應係12,今次就3個難度都新增了上限

7/10/13  Zzzz...
SDVX 決賽曲...玩到一半會 隱藏 score 和 名次 ....之後還會隱藏判定線w
aqweds 發表於 30-1-2016 17:18

冇左判定線好似GITADORA咁=3=
回復 支持 反對

呢排音game又到左空白期...

除左k社一直主打的音game

我更在意隔離SEGA新一代的三國志大戰

作為3594(諧音三國志)的長年支持者(下刪一萬字
回復 支持 反對