打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] ○° 終於爆po了-V- 〃

一陣試下先...(後加`好難.睇唔明-.-;都係唔知外框同定點淡BAN點整`囧)

係BOR. 咁外面有框既白色字都係咁整.3.?
自選2個自選不規則區域
即是我用1個空格括左邊一個圖之後
再括右邊一粒圖
但左邊個空格框會即時消失
變左冇得整100%BAN底-.-;

同個教學唔一樣- -
按左定義圖樣再按番我想整張圖`係冇得按果個圖層樣式出黎ORZ
就算我用唔知咩方式開到圖層樣式都冇描邊..囧

回復 支持 反對

原帖由 -雨藍- 於 17-6-2008 15:28 發表
一陣試下先...(後加`好難.睇唔明-.-;都係唔知外框同定點淡BAN點整`囧)

係BOR. 咁外面有框既白色字都係咁整.3.?
自選2個自選不規則區域
即是我用1個空格括左邊一個圖之後
再括右邊一粒圖
但左邊個空格框會即時 ...

左圖個框消失咁係正常既-__- 

100%BAN底 ? - ? 囧. . .我死蠢,唔明

你再講詳細d唔該`z__z

虛線框教學正左係#19

字戈個基本上同虛線差唔多. . .

只不過係填色形式由圖樣轉顏色

位置由內部轉外部姐

至於尺寸以字黎講用1~5就得嫁啦

唔明再問`z口z
回復 支持 反對

♥第1次都整到咁好..`我完全吾識整圖..`T3T

♥我覺得右邊果幅圖有少少怪..`同成幅圖有d吾配合`@@

♥加油加油!`;P
回復 支持 反對

糖 -  100% ban底-_-自己都睇唔明XD
       即係,假定呢個係我想整既圖:[ O  Q  ]
       我想用BAN底墳背景,但我圈左O就圈唔到Q,所以想響同時間用2個框各去框O同Q 囧
          教學遲下理解t^t
欣 - 糖糖粉絲會會長駕到orz
      右邊我諗唔用miss果個樣會好d-_-v
        我覺得都有少少怪..以後仲要煩糖姐交出教學q_q
回復 支持 反對

原帖由 -雨藍- 於 18-6-2008 13:58 發表
糖 -  100% ban底-_-自己都睇唔明XD
       即係,假定呢個係我想整既圖:[ O  Q  ]
       我想用BAN底墳背景,但我圈左O就圈唔到Q,所以想響同時間用2個框各去框O同Q 囧
          教學遲下理解t^t

你一係圈左一個出黎,禁ctrl + j

圈埋另一個出黎,又禁ctrl + j`o___o

再去返最底戈層填背景.__.

同一時間係圈唔到兩個嫁=口=
回復 支持 反對

欣 - 糖糖粉絲會會長駕到orz
      右邊我諗唔用miss果個樣會好d-_-v
        我覺得都有少少怪..以後仲要煩糖姐交出教學q_q

你會看懂我的教學嗎`z___z
回復 支持 反對

終於明解點整框了t_t
萬分感激
回復 支持 反對

原帖由 -雨藍- 於 18-6-2008 14:35 發表
終於明解點整框了t_t
萬分感激

唔洗.__.

我想問你第一戈張圖係咪用左像素化 ?
回復 支持 反對

應該係用左紋理既拼貼
回復 支持 反對

原帖由 -雨藍- 於 18-6-2008 15:01 發表
應該係用左紋理既拼貼

咩黎`o w o

不過我覺得用戈個唔多好~__~

睇落一粒粒咁會怪`-__-lll

((勿打
回復 支持 反對