打印 上一主題 下一主題
收起左側

大學選科POST

今年HKU今日REG哥日呢
全ENGINE 近400人 278個REG civil eng
yu哥 今年eee有6x咩 唔係44個咩
ee係12個呀ma
imse好似係最多人 因為d人覺得近business野多
civil都多 因為以為十大基建只係關civil事 其他engine無份撈
之後就係mech啦 因為佢地以為發電廠 鐵路 只係關mech事 佢地唔知有ee ge存在
回復 支持 反對

你有冇同學仔有咁的成績,但ac 唔收,去左hku其他科

p.s  聽人講ac人好多d樣都好怪,其實係唔係
phoenix1989 發表於 11-2-2009 20:55

none
回復 支持 反對

你有冇同學仔有咁的成績,但ac 唔收,去左hku其他科

p.s  聽人講ac人好多d樣都好怪,其實係唔係
phoenix1989 發表於 11-2-2009 20:55

其實HKwww個樣都唔算好怪既.....

31# adamsteve

實數唔知,不過今日同micheal食飯時聽佢講黎左d好惡既印度人....上tutorial con埋佢d好刁躦既問題.
話說可能黎緊既year 2 既數可能會因為咁而增加難度-.-"....
就算唔係十大基建,就咁睇個market,jijus filter一開,成頁engineering都係construction company...9成9 都係請civil only,所以多人揀都無錯既,點會好似EE咁少門路丫.
回復 支持 反對

我淨係聽過港大精算尖子被困油壓床
回復 支持 反對

其實HKwww個樣都唔算好怪既.....

31# adamsteve

實數唔知,不過今日同micheal食飯時聽佢講黎左d好惡既印度人....上tutorial con埋佢d好刁躦既問題.
話說可能黎緊既year 2 既數可能會因為咁而增加難度-.-"... ...
[S]【YU】 發表於 11-2-2009 21:41

如果遲下我有機讀hku

睇住細佬
回復 支持 反對

我淨係聽過港大精算尖子被困油壓床
piyopiyo 發表於 12-2-2009 06:23

我唔知係咩
回復 支持 反對

36# phoenix1989

如果我唔讀post-grad,你都唔會有機會見倒我. 叫版主照你啦.
回復 支持 反對

想知呢度有冇人入U之後收phy..?
我對phy有十分濃厚的興趣,
但對phy以外的科目就冇咩興趣,所以肯定讀唔入腦...
(Computer Science果類都ok o既)
想睇下有冇同類@@
回復 支持 反對

none
回復 支持 反對

有無人有讀過下大學d數...
好似咩Advanced Calculus,Linear Algebra呢d
大家覺得難唔難,qfn都有呢d course,但我計數唔太強,pure pp都叫搞得掂,但果本"壁虎"入面就好多都要諗好耐,有d要諗2,3日,有d過左2,3日都搞唔掂要睇solution
你知la,香港勁多數學奇人,我驚入到去比人屈機
-------------
d人話BBA勁general讀完好似同個F7無分別[[tk_30]]
但讀得好應該都有出路掛
回復 支持 反對