查看: 35476|回復: 72
打印 上一主題 下一主題
收起左側

【新手】【小說】最後的... - 序(第六章已出爐)(角色招募中)

序章之一 - ????

今天 一如以往 完成了又一天悶到不行的課程之後 終於可以在家母不在港的時候盡情打機。
「好啦,今日終於封頂啦!」
我打開爛到不行的Beanfux 輸入帳號... 快速啟動... 好了!
回到了卓面 彈出了龍之谷的啟動程式

對了 還沒自我介紹 我叫阿樂 最喜歡喝可樂 今年讀中六 是一位毒男-v-
在2072年 黑橘遊戲有限公司公佈了一種最新的科技"遊戲現實化"
故名思義 就是將自己放進遊戲世界中  刺激身體中所有感官 為求令遊戲更加真實

正當那爛到不行的狗正在跑
我的心已經就計劃今天的疲勞值該用在何處 因為 我要在今天達到88級! 學習我夢寐以求的技能 - 劫
「得未啊,死爛狗」
跑完的狗沒有為我帶來登入畫面 卻帶來了一句
〈現實化將強制由70%調較到100%〉〈系統異常,請玩家立即離開遊戲〉
「搞乜啊」
這時的我真想問候一下黑橘老闆的家母
不過神奇地我還是進入遊戲了!?
「算啦,個天都唔想我封頂。」
〈系統異常,請玩家立即離開遊戲〉〈系統異............
系統異常? 我已經進入遊戲了! 而且還順利到達了"古代人的村莊"!
不過 我還是手一揮 意圖召喚出系統介面 離開遊戲 因為當時想封頂的興奮心情經已消失得無影無終了
可是 系統介面卻遲遲不顥示出來 難度...系統真的故障了嗎!?
在場的人都有和我一樣的處境 突然 我回想起登入時的一句...
〈現實化將強制由70%調較到100%〉
究竟發生什麼事了...?
(序 - 待續)
--

第一次寫小說 打得唔好唔好插 未必會寫落去 因為無人睇既話我都唔想晒時間寫落去啦= =

--
傳送門區
序章之二 - 海龍再現
序章之三 - 阿樂的身世(上)
序章之四 - 阿樂的身世(中)
序章之五 - 阿樂的身世(下)
序章之六 - 傳劍(上)

另外附上...
【貼圖大師柯普雷】【小說】最後的... -序~動畫化!
回復

真係慘= =
冇人回你=[
回復 支持 反對

開頭睇得明,之後好深奧- -
回復 支持 反對

第三個人回你= =
回復 支持 反對

半小時後..
第4個回你=D

好囧的文章u_u
回復 支持 反對

開頭睇得明,之後好深奧- -
翼風星痕 發表於 23-7-2011 08:17

其實就係講緊果陣係2072年 料技比而家仲要發達幾倍 而遊戲係當時已經可以將現實既你放入遊戲裡面 即係你變左你個角色 操縱你個角色唔係WASD制 而係你全身
回復 支持 反對

其實就係講緊果陣係2072年 料技比而家仲要發達幾倍 而遊戲係當時已經可以將現實既你放入遊戲裡面 即係你變 ...
ttiieenn 發表於 23-7-2011 09:30

好似小學雞時期睇過既某動畫=.=
回復 支持 反對

吾知樓主遲D會系咩職呢-,-
回復 支持 反對

jimmg12 發表於 23-7-2011 10:02

開頭就有D似
但係之後既劇情就好唔同
回復 支持 反對

jimmg12 發表於 23-7-2011 10:02